|
|
|
... pár kanál vegeta, só, másfél marék rizs, pirospaprika, ízlés szerint tejföl.
Elkészítése:
A szóját beáztatjuk ételízesítős vízbe. Közben a hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Ha a szója már jól megszívta magát, leöntjük róla a vizet, és rádobjuk a hagymára, kis sóval és pirospaprikával ízesítjük, majd átfőzzük. Közben a rizst és a káposztát is... |
|
|
|
|
|
|
|
... eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A patisszont ugyancsak apró kockákra. A fokhagymát megtörjük. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd a patisszont belekeverve megpuhítjuk. Ezután belekeverjük a paprikákat és fokhagymát. Puhulásuk után rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, esetleg é... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávolítjuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összepirítjuk. A petrezselyemmel öszszeforgatjuk.
3. A krumplit kicsomagoljuk, felszeleteljük, a paradicsommal ... |
|
|
|
|
|
|
|
... só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és
sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk.
Gyakran keve... |
|
|
|
|
|
|
|
... cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.
Elkészítése:
A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a csirkét rádobjuk, és fehéredésig sütjük. A borsót rászórjuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a paprikát is beletesszük, ezz... |
|
|
|
|
|
|
|
... gomba,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 dl tej,
1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma,
2-3 kanál liszt,
némi olaj, só, bors, majoránna.
Az olajon pirítsd meg a fölaprított hagymát, tedd rá a fölaprított gombát. Kevés só, bors, majoránnával ízesítsd, kevergetve süsd 10-15 percig. Közben készítsd el a habarást: 1 pohár tejföl, 1 p... |
|
|
|
|
|
|
|
... előírás szerint megfőzzük, leszűrjük.
2. Elkeverjük az erős paprikát, a fokhagymát, az ecetet, 3 ek. szójaszószt, a mézet és 2 ek. olajat. Beleforgatjuk a húst. A maradék felforrósított olajon megsütjük, kenegetve a maradék marináddal. Kiszedjük.
3. A visszamaradt olajban megpároljuk a paprikát, a hagymát és a brokkolit. Hozzáadjuk az ananászt és a mogyorót. Belekeverjük... |
|
|
|
|
|
|
|
... krémtúró, 150 ml tejföl, 50 g kristálycukor, 300 ml tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve
Elkészítése:
A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kukoricát kevés olajon kipattogtatjuk (nem sózzuk!), majd nagyobb darabokra metéljük, és a megolvadt csokiba keverjük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a csokis kukoricát, és hagyjuk megd... |
|
|
|
|
|
|
|
... A belsőségeket megmossuk, letisztítjuk, összevágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát és a gombát kockákra vágjuk.
Elkészítés:
1. A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog, pótoljuk.
2. Amikor a zúz... |
|
|
|
|
|
|
|
... izgalmas,többesélyes VBt láthatunk végre, mint 2003ban (Schu-Raikkonen-Montoya). A futam vége előtt 8 körrel Alonso motorja elfüstölt,igy kénytelen volt feladni a versenyt a 3. helyről. Massa ezen az olajon elfékezte magát,s úgy lekockásitotta a jobb első gumiját,hogy kénytelen volt egy 3. kerékcserét beiktatni,ami a pontszerzésébe került. A többiek nagyrészt vonatozgattak egymás ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kínaiak csont nélküli húsnak is nevezik. Bármilyen húsétel elkészíthető belőle. A szójacsíra fogyasztható salátaként, nyersen vagy rövid előfőzés után zöldségköretként, serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütve...
Ezt tudja...
Z A szója az egyetlen olyan növényi tápanyagforrás, amely az állati fehérjével szinte egyenértékű. Tartalmazza mindazokat az emberi szerveze... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors, majoránna, 10 dkg reszelt trappista sajt, 2 dl olívaolaj.
1. A burgonyát megtisztítjuk, és finom reszelőn lereszeljük. A zöldpaprikát, hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A tojásokat egy keverőtálban felütjük, hozzáadjuk a tejszínt, reszelt burgonyát, reszelt sajtot.
2. A lepárolt hagymás zöldpaprikát sóval, borssal, pirospaprikával, maj... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors
Elkészítése:
A galambokat megtisztítjuk. A májat és a szívet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az egy óráig hideg vízben áztatott, majd kifacsart burghult, a fűszereket és a kevés olívaolajon megpirított fenyőmandulát. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, borsozzuk, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a galambokat. Olajon, közepes lángon egy ó... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásokat összekeverjük csirkefűszerrel, mustárral, olajjal és annyi liszttel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A húsokat bele... |
|
|
|
|
|
|
|
... csemegeuborka, 1 citrom, olaj, vaj vagy margarin, liszt, só, bors.
Elkészítése:
A hússzeleteket sóval, borssal beszórjuk, lisztben megforgat juk. és felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Mellészórjuk a megtisztított, vékonyra felcsíkozott zöldséget, kicsit összepirítjuk, majd felengedjük húslevessei, és puhára pároljuk. Mielőtt megpuhul, hozzákeve... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
gomba, vöröshagyma, kukorica, paradicsompüré, száraz fehérbor, citrom, őrölt babérlevél, kakukkfű, bors, só, olaj.
Elkészítése:
Kevés olajon fonnyasszuk üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát. Majd tegyük bele a megtisztított és cikkekre vágott gombát és a kukoricát is. Adjunk hozzá néhány kanálnyi sűrített paradicsompürét, sózzu... |
|
|
|
|
|
|
|
... húsról a bőrt lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, a kicsumázott paprikával együtt finomra aprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. A combokat hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, és azonnal - nehogy megégjen - kb. 3 deci vízzel fölengedjük. A cikkekre vágott... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás, 1 dl tejföl, 8 szelet baconszalonna, 4 csirke vagy pulykamáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, olaj, só, bors.
Elkészítése:
Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a kis kockákra vágott májat. Erős tűzön megsütjük. Sóval, borssal, finomra vágott snidlinggel, petrezse... |
|
|
|
|
|
|
|
... marhahús, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, olaj, 1 leveskocka, 1 kanál liszt, pirospaprika, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor.
Elkészítése:
Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felcsíkozott paprikát és a lehúzott héjú, felkockázott paradicsomot. Ha megpuhult, le húzzuk a tűzről, beleszórunk 1 k... |
|
|
|
|
|