Belépés
Szójás rakott kel
... pár kanál vegeta, só, másfél marék rizs, pirospaprika, ízlés szerint tejföl.

Elkészítése:

A szóját beáztatjuk ételízesítős vízbe. Közben a hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Ha a szója már jól megszívta magát, leöntjük róla a vizet, és rádobjuk a hagymára, kis sóval és pirospaprikával ízesítjük, majd átfőzzük. Közben a rizst és a káposztát is...
Patisszonos lecsó
... eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A patisszont ugyancsak apró kockákra. A fokhagymát megtörjük. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd a patisszont belekeverve megpuhítjuk. Ezután belekeverjük a paprikákat és fokhagymát. Puhulásuk után rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, esetleg é...
Szalonnás burgonyatekercs
... vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávolítjuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összepirítjuk. A petrezselyemmel öszszeforgatjuk.
3. A krumplit kicsomagoljuk, felszeleteljük, a paradicsommal ...
Pincepörkölt vörösborral
... só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk...
Pincepörkölt vörösborral
... dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és
sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk.
Gyakran keve...
Tarka csirketál
... cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.

Elkészítése:

A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a csirkét rádobjuk, és fehéredésig sütjük. A borsót rászórjuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a paprikát is beletesszük, ezz...
GOMBAMÁRTÁS
... gomba,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 dl tej,
1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma,
2-3 kanál liszt,
némi olaj, só, bors, majoránna.

Az olajon pirítsd meg a fölaprított hagymát, tedd rá a fölaprított gombát. Kevés só, bors, majoránnával ízesítsd, kevergetve süsd 10-15 percig. Közben készítsd el a habarást: 1 pohár tejföl, 1 p...
Brokkolis, rizses csirke
... előírás szerint megfőzzük, leszűrjük.
2. Elkeverjük az erős paprikát, a fokhagymát, az ecetet, 3 ek. szójaszószt, a mézet és 2 ek. olajat. Beleforgatjuk a húst. A maradék felforrósított olajon megsütjük, kenegetve a maradék marináddal. Kiszedjük.
3. A visszamaradt olajban megpároljuk a paprikát, a hagymát és a brokkolit. Hozzáadjuk az ananászt és a mogyorót. Belekeverjük...
Pop-corn torta
... krémtúró, 150 ml tejföl, 50 g kristálycukor, 300 ml tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve

Elkészítése:

A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kukoricát kevés olajon kipattogtatjuk (nem sózzuk!), majd nagyobb darabokra metéljük, és a megolvadt csokiba keverjük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a csokis kukoricát, és hagyjuk megd...
Gombás csirkebelsőség-leves
... A belsőségeket megmossuk, letisztítjuk, összevágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát és a gombát kockákra vágjuk.

Elkészítés:
1. A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog, pótoljuk.
2. Amikor a zúz...
F-1 Monza, a futam
... izgalmas,többesélyes VBt láthatunk végre, mint 2003ban (Schu-Raikkonen-Montoya). A futam vége előtt 8 körrel Alonso motorja elfüstölt,igy kénytelen volt feladni a versenyt a 3. helyről. Massa ezen az olajon elfékezte magát,s úgy lekockásitotta a jobb első gumiját,hogy kénytelen volt egy 3. kerékcserét beiktatni,ami a pontszerzésébe került. A többiek nagyrészt vonatozgattak egymás ...
Fedezzük fel a szóját!
... kínaiak csont nélküli húsnak is nevezik. Bármilyen húsétel elkészíthető belőle. A szójacsíra fogyasztható salátaként, nyersen vagy rövid előfőzés után zöldségköretként, serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütve...

Ezt tudja...
Z A szója az egyetlen olyan növényi tápanyagforrás, amely az állati fehérjével szinte egyenértékű. Tartalmazza mindazokat az emberi szerveze...
Paprikás burgonyalepény
... bors, majoránna, 10 dkg reszelt trappista sajt, 2 dl olívaolaj.

1. A burgonyát megtisztítjuk, és finom reszelőn lereszeljük. A zöldpaprikát, hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A tojásokat egy keverőtálban felütjük, hozzáadjuk a tejszínt, reszelt burgonyát, reszelt sajtot.
2. A lepárolt hagymás zöldpaprikát sóval, borssal, pirospaprikával, maj...
Töltött galamb (hamam mahshi)
... bors

Elkészítése:

A galambokat megtisztítjuk. A májat és a szívet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az egy óráig hideg vízben áztatott, majd kifacsart burghult, a fűszereket és a kevés olívaolajon megpirított fenyőmandulát. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, borsozzuk, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a galambokat. Olajon, közepes lángon egy ó...
Mustáros csirkemell
... tojásokat összekeverjük csirkefűszerrel, mustárral, olajjal és annyi liszttel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A húsokat bele...
Esterházy rostélyos
... csemegeuborka, 1 citrom, olaj, vaj vagy margarin, liszt, só, bors.

Elkészítése:

A hússzeleteket sóval, borssal beszórjuk, lisztben megforgat juk. és felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Mellészórjuk a megtisztított, vékonyra felcsíkozott zöldséget, kicsit összepirítjuk, majd felengedjük húslevessei, és puhára pároljuk. Mielőtt megpuhul, hozzákeve...
Svéd gombasaláta
Hozzávalók:

gomba, vöröshagyma, kukorica, paradicsompüré, száraz fehérbor, citrom, őrölt babérlevél, kakukkfű, bors, só, olaj.

Elkészítése:

Kevés olajon fonnyasszuk üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát. Majd tegyük bele a megtisztított és cikkekre vágott gombát és a kukoricát is. Adjunk hozzá néhány kanálnyi sűrített paradicsompürét, sózzu...
Paprikás csirke krumplival
... húsról a bőrt lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, a kicsumázott paprikával együtt finomra aprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. A combokat hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, és azonnal - nehogy megégjen - kb. 3 deci vízzel fölengedjük. A cikkekre vágott...
Májas omlett
... tojás, 1 dl tejföl, 8 szelet baconszalonna, 4 csirke vagy pulykamáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, olaj, só, bors.

Elkészítése:

Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a kis kockákra vágott májat. Erős tűzön megsütjük. Sóval, borssal, finomra vágott snidlinggel, petrezse...
Főtt marhahús paprikamártással
... marhahús, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, olaj, 1 leveskocka, 1 kanál liszt, pirospaprika, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor.

Elkészítése:

Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felcsíkozott paprikát és a lehúzott héjú, felkockázott paradicsomot. Ha megpuhult, le húzzuk a tűzről, beleszórunk 1 k...
1 2 3 ........321 322 .....482 483 ....642 643 644 
Címkék: szóját beáztatjuk, hagymát apróra, hagymát meghámozzuk, patisszont ugyancsak, fokhagymát megtörjük, olajon megfonnyasztjuk, patisszont belekeverve, paradicsom héját, húsát félbevágjuk, hagymát megtisztítjuk, forró olajon, petrezselyemmel öszszeforgatjuk, krumplit kicsomagoljuk, zúzott fokhagymát, olajon megfuttatjuk, tűzről lehúzzuk, köménnyel meghintjük, tűzre visszatesszük, kockákra vágott, húst tenyérnyi, csirkét rádobjuk, borsót rászórjuk, kevés vizet, olajon pirítsd, fölaprított hagymát, fölaprított gombát, erős paprikát, maradék felforrósított, maradék marináddal, visszamaradt olajban, kukoricát kevés, megolvadt csokiba, tortaformát sütőpapírral, csokis kukoricát, belsőségeket megmossuk, zöldségeket meghámozzuk, hagymát finomra, gombát kockákra, futam vége, olajon elfékezte, jobb első, pontszerzésébe került, többiek nagyrészt, szójacsíra fogyasztható, egyetlen olyan, állati fehérjével, emberi szerveze, burgonyát megtisztítjuk, keverőtálban felütjük, lepárolt hagymás, galambokat megtisztítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.